NRK Meny
Marengsboller med marsipanbunn

Hvit sjokolade eller mørk sjokolade. Mats Paulsen brukte hvit sjokolade til marengsbollene med bringebær. De andre dyppet han i mørk sjokolade.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Marengsboller med marsipanbunn

Marsipan hører til det søte vi lager til jul og påske. Mats Paulsen bruker hjemmelaget marsipan som bunn i marengsbollene sine. Den italienske marengsen er fløyelsmyk, nesten som fløtekrem.

Slik gjør du

Marsipan

Fjern skallet på mandlene ved å blansjere de, i kokende vann i ca. 1 minutt. Fjern skallet og la mandlene tørke på kjøkkenbenken i noen timer, eller i oven på svak varme (rundt 40 grader).

Knus mandlene i en mandelkvern, kaffekvern eller kjøkkenmaskin og tilsett melis. Ha så i eggehviten og konjakk og form det til en smidig marsipandeig.

Italiensk marengs

Lag marengsen ved å vispe opp eggehvitene. Hell i 50 g sukker og sitron. Kok opp vannet og 150 g sukker til ca. 120 grader. Når marengsen er stiv, hell i den varme sukkerlaken i en tynn stråle. Visp det hele til det har en silkemyk konsistens.

Marengsboller med marsipanbunn

Form ut små runde bunner av marsipan og sprøyt på marengs ved hjelp av en sprøytepose. Dyppes i smeltet sjokolade med en gaffel.

Tips

  • Tilsett forskjellige typer bær i marengsen.
  • Lag marsipan av pistasj eller andre typer nøtter.
Marengsboller med marsipanbunn

Fløyelsmyk italiensk marengs er gjemt inni hvit sjokolade.

Foto: Agnet Daae-Qvale Holmemo / NRK

Kilde: Mats Paulsen i radioprogrammet «Brønsj», NRK P1