Marengs i grønt, hvitt og ros i en glassbolle
Foto: Sara Høines / NRK

Marengs uten eggehvite

Disse herlige marengsene er laget av kikertlake. Passer bra for både veganere og eggallergikere, men smaker like godt for alle.

Slik gjør du

Hell vannet fra én boks kikerter i en bolle. Pisk laken til den er helt stiv, omtrent fem minutter. Tilsett en og en skje melis mens blandingen fremdeles piskes.

Massen skal være så stiv at du kan ha bollen opp ned uten at innholdet detter ut.

Ha i en og en skje melis mens det vispes.

Tilsett valgfri smak, for eksempel vanilje, lakris, chili eller sjokolade.

Ha i sprøytepose og klem ut små topper på et stekebrett med bakepapir.

Stek brettene på 100 grader varmluft i halvannen time – eller til de har stivna.

La stå i ovnen med døra på gløtt natten over.

Tips

Du kan gjerne steke flere brett samtidig. Du kan også pynte marengsen ved å male en stripe matfarge på innsiden av sprøyteposen, eller farge hele blandingen før du har det i sprøyteposen.

Kilde: Christer Rødseth