NRK Meny

Marengs med vaniljeparfait

Den sprø marengsen er fylt med vaniljeparfait, du kan eventuelt ha på noen bær for smakens skyld også.

Slik gjør du

Marengs i stekeovnen: 120 °C, ca. 40 minutter.

Visp eggehvitene stive, tilsett sukker litt av gangen, og visp til deigen er seig.
Fordel marengsen på bakepapir innenfor en sirkel, ca. 22 cm i diameter. Lag en fordypning i midten.
Stek marengsen og avkjøl på rist.

Visp eggeplommene sammen med sukker og vaniljefrø til en lett eggedosis.
Visp fløten til krem og vend forsiktig inn eggedosisen.
Hell blandingen i en form som tåler frysing, og dekk til.
Settes i fryser ca. 1 time.

Visp blandingen opp og frys den inn igjen i 3 timer.

Ved servering fylles fordypningen i marengsen med kuler av vaniljeparfaiten.