NRK Meny

Mansaf, arabisk lammegryte

Nøtter er viktige ingredienser i denne retten. Niklas er inspirert av libanesisk kokekunst, men gjør det på sin måte.

Slik gjør du

Skjær lammekjøttet i passe munnfuller. Brun kjøttet i olje. Tilsett salt og pepper.

Bland vann og yoghurt i en gryte og kok opp. Tilsett lammekjøttet og la det småkoke i ca. 20-30 minutter. Sil kjøttet fra yoghurtsausen. Ta vare på begge deler, hver for seg.

Skyll basmatirisen godt. Kok den i rikelig med vann i ca. 10 minutter for å få luftig ris. Hell av vannet.

Hakk løken. Varm opp olje og legg i løk og den ferdigkokte risen. Bland safran, gurkemeie og 2 spiseskjeer vann og rør det inn i risen med en gaffel.

Finhakk mynten. Legg brødene på et stort, dypt fat og hell risen på. Lag en grop i midten av risen, legg i lammekjøttet. Ha på mandler, nøtter og rosiner og avslutt med mynte. Ha gjerne litt av sausen over.

Tips

Flere oppskrifter: Niklas' mat

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas' mat/SVT