Mangoldruletter

Paul Svensson tok også røttene med da han laget mangoldruletter. De smakte som rødbeter.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Mangoldruletter

Mangoldblader fylt med kyllingfarse. På svensk kalles de mangolddolmar. De ligner på norske kålruletter, bare pakket i mangoldblader denne gangen.

Slik gjør du

Skjær ut stilkene av mangoldbladene. Halvparten av stilkene finhakkes. Resten venter til senere.

Bland de finhakkede mangoldstilkene med finhakket løk og hvitløk og sauter myke i litt olivenolje. Avkjøl.

Legg kyllingfarsen i mikseren og bland den med hvit pepper. Tilsett fløte til en tykk farse. Bland inn finhakket rosmarin, hakkede pistasjnøtter og avkjølt mangold- og løkblanding.

Kok mangoldbladene raskt, 1 minutt, i saltet vann. Ha dem over i kaldt vann og legg dem så på kjøkkenpapir for å renne av.

Fyll bladene med farsen og rull sammen. Legg rullene i en ildfast form. Hell over buljong og legg på tynne skiver smør. Stek i ovnen på 175 grader til mangoldrulettene har en indre temperatur på 65 grader, det tar cirka 20-25 minutter.

Stek den andre halvparten av stilkene i litt olje og salt.

Ta rulettene ut av ovnen, hell av buljongen og bland den med maisstivelse som er utblandet i litt vann. Smak til med sitron, salt og hvit pepper.

Server mangoldrulettene med kokte poteter og nystekt mangold.

Tips

For å få en jevn og kremete farse er det viktig at alle ingrediensene er helt avkjølte før de blandes sammen med kyllingfarsen. Ellers risikerer man at farsen slipper fettet, da blir farsen tørr og fyllet fuktig.

Hvis du får tak i mangoldroten kan du dele den, skrubbe og koke noen minutter i lettsaltet vann. Slå av vannet og bland inn en klatt smør. Roten smaker som gulbete eller rødbete.

Mangold tilhører bete-slekten, men er en bete som utvikler mest blader. Smaken minner om rødbetblader.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE