Mango- og pasjonsfruktkrem

Først et lag med mangokrem, så mangoskiver, pasjonsfrukt og så et dryss med kakesmuler. Gjenta prosessen og avslutt med mango og pasjonsfrukt på toppen.

Foto: Kathleen McIntyre / NRK

Mango- og pasjonsfruktkrem

I «Kvelden før kvelden» i 2007 kåret kokk Lise Finckenhagen denne mango- og prasjonsfruktkrem til vinneren i programmets dessertkonkurranse. Vinneren er Aslaug Veåsen fra Kristiansand.

Slik gjør du

Skrell mangoene og skjær fruktkjøttet av steinen. Grovhakk halvparten av mangoen og kjør det til en fin mos i en hurtigmikser sammen med halvparten av melisen. Skjær resten av mangoen i tynne skiver og sett det til side så lenge.

Del pasjonsfruktene i to, og skrap ut innmaten med en liten skje. Spar innmaten fra tre pasjonsfrukter.

Kjør innmaten fra de resterende fem lynraskt i en stavmikser eller lignende for å knuse fruktsekkene.

Sil pasjonsfruktsaften over i en bolle, tilsett fløte og resten av melisen. Pisk det til en myk krem.

Bland mangopureen forsiktig inn i kremen.

Anrett 1/3 av kremen i en pen glassbolle, legg på mangoskiver og litt pasjonsfrukt. Dryss over kakesmuler og fortsett med mer krem og gjenta prosessen. Avslutt med mango og pasjonsfrukt.

La desserten stå minst 3 timer eller natten over i kjøleskapet før servering.

Desserten kan også anrettes i porsjonsskåler eller glass.

Tips

Se også: Oppskriftene fra «Kvelden før kvelden»

Kilde: Aslaug Veåsen i «Kvelden før kvelden» 2007