Mandelsuppe, ajo blanco

Ajo blanco, mandelsuppe som Anne Hjernøe serverte den i tv-serien Spanske fristelser.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Mandelsuppe

Suppe laget med mandler, hvitløk og sherry. Anne Hjernøes mandelsuppe serveres kald med druer, vårløk og spekeskinke. Ajo blanco, hvit hvitløk, kalles denne suppen i Spania og da serveres den ofte med druer, melon eller epler.

Slik gjør du

Brødet legges i bløt i vann et kort øyeblikk. Mandler og hvitløk has i food processoren sammen med utbløtt brød, olje, sherry og sherryeddik. Alle ingrediensene kjøres til en jevn masse.

Tilsett vann, litt om gangen, mens du kjører food processoren, til du har en glatt, tykk og kremet suppe.

Smak til med litt salt og tilsett gjerne litt mer fino, eddik og olje helt etter smak. Sett suppen kaldt til den skal spises.

Tips

Mandelsuppe

Kald mandelsuppe servert med druer, vårløk og sprøstekt spekeskinke. Slik laget Anne Hjernøe suppen i tv-serien Mat med Anne.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Søte druer, sterk løk og salt skinke med kraftig smak spiller godt opp mot den aromatiske suppen.

Kilde: Anne Hjernøe i Tv-seriene Mat med Anne og Spanske fristelser/DR