NRK Meny
Mandelknekk

Alle disse papirformene skal fylles med mandler og knekk.

Foto: NRK

Mandelknekk

De lager mandelknekk på Hordatunet i Fana før jul. Det blir ca. 75 biter av denne oppskriften.

Slik gjør du

Bland alle ingrediensene, untatt mandlene, i en vid panne med tykk bunn. Kok kraftig uten lokk i 10-15 minutter.

Hakk mandlene.

Vend mandlene inn i røren og slå røren opp i små former. Det kan være lurt å ha blandingen i en liten mugge først.

Vær forsiktig for røren er veldig varm.

Bruk kuleprøven på massen før du har i mandlene.

Kuleprøven
Varm massen opp til ca. 120 °C. Hell noen dråper av sukkermassen i kaldt vann. Massen skal kunne formes som en kule. Myk kule (knapt 120 °C) eller hardere, det kommer an på hva massen skal brukes til.

Tips

Se også:

Se også:

Kilde: Marta Rykkje på Hordatunet i Norge Rundt