Mandel- og bringebær-«pudding»

Denne deilige desserten ble til ved en tilfeldighet. Lise Finckenhagen hadde litt tertefyll til overs, og det ble til mandel- og bringebærdessert.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Mandel- og bringebær-«pudding»

Gode oppskrifter blir ofte til ved en tilfeldighet. Og det var tilfeldig at Lise Finckenhagen laget denne desserten også. Hun hadde for mye fyll til en terte og så ble det til mandel- og bringebær-«pudding».

Slik gjør du

Smør 4 - 6 ildfaste porsjonsformer (créme-brûlée-former) med smør og sukker.
Bland sitronskall og sitronsaft i en liten kasserolle. Kok opp og kok saften inn til halv mengde.

Pisk godt sammen smør og sukker. Visp inn egg, mandler og mel vekselvis.
Rør til slutt inn sitronsaften. Fordel røren i de smurte formene og dytt ned tett i tett med bringbær. Dryss over litt melis og stek dessertene ved 170 °C i ca. 20 minutter.

Serveres lun.

Tips

Serveres gjerne med pisket créme fraîche smakt til med melis og vanilje.

«Puddingen» kan også lages i en stor form, ca. 22 cm i diameter. Da må steketiden forlenges med ca. 10 minutter.

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen