«To grådige italienere»

Vennene og sjefkokkene Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo har reist tilbake til Italia for å se hva som har forandret seg på de 40 årene de har bodd utenlands. Er matkulturen i gamlelandet den samme? I første episode lager de gnocchi.

Foto: Chris Terry

Mamma Contaldos gnocchi

Gnocchi kan lages av både poteter og mel, men mamma Contaldos' variant finnes bare i landsbyen Minori.

Slik gjør du

Bland mel, ricotta, eggeplommer, parmesan, muskat og litt salt og pepper sammen til en myk, fuktig deig. Strø mel på et bord og kna deigen i tre til fem minutter. del opp deigen og trill bitene til lange, tynne pølser. Disse deler du i cirka to centimeter lange biter.

Kok opp salt og vann i en stor kjele. Ha bitene oppi, og kok dem til de flyter opp til overflaten. Da skrur du ned varmen, og koker i ytterligere to minutter.

Ha tomater og basilikum i en bolle, ha i salt og pepper, og bland godt. Varm olivenolja i ei gryte og ha i hvitløk og chili. Når hvitløken begynner å skifte farge, ta gryta av varmen, og ha i tomatblandinga. Sett på varmen igjen, og kok sausen lett i fire minutter.

Ta gnocchiene opp fra vannet med ei hullsleiv, og bland dem straks med tomatsausen.

Tips

Andre oppskrifter fra første del av programmet:

Kilde: Antonio Carluccio og Gennaro Contaldo i TV-serien «To grådige italienere» (Two Greedy Italians)