Maltbrød

Mette Blomsterberg former brødene så de er spisse i begge ender. Her har de hevet, og venter på å bli penslet med vann og få de tre snittene med kniven før de skal i ovnen.

Foto: Fra TV-serien Det søte liv / DR

Maltbrød

Ønsker du deg noe annet enn det vanlige brødet i matpakken? Prøv Mette Blomsterbergs luftige maltbrød med sprø skorpe.

Slik gjør du

Varm opp vann og kjernemelk til 40 grader, og ha det i en miksmasterbolle. Tilsett gjær, maltmel, salt, fullkornsmel og 4/5 av hvetemelet. Elt deigen godt ved middels hastighet i fem minutter. Tilsett olivenolje. Ha i mer hvetemel til deigen har samlet seg. Elt deigen godt i 15 minutter, til den er glatt og smidig.

Legg deigen ut på et bakebord med mel. Del deigen i tolv stykker og trill dem til boller. La bollene hvile i ti minutter på bordet. Form bollene til spisse brød (flutes), og sett dem med god avstand på to bakeplater med bakepapir.

La dem heve under et klede i cirka en time. Pensle brødene jevnt og forsiktig med vannet. Skjær tre skrå snitt i hvert brød med en skarp, sagtannet kniv.

Stek brødene på 220 grader. Ha en halv desiliter vann i bunnen av ovnen. Stek dem til de er godt gylne og stekt i bunnen, cirka 15 minutter, avhengig av ovnen.

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv/DR