Hopp til innhold
Makroner

Selve makronene lages av eggehvite og mandler, og tilsetter du konditorfarge, er det bare fantasien som setter grenser for hvordan utseendet blir.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Makroner

Rosa og lysegrønne makroner fylles med bringebær- eller pistasjkrem.

Slik gjør du

Nok til 25-30 kaker.

Begynn med kakene. Hvis du lager mandelmel av hele mandler selv, må først du helle kokende vann over mandlene og la dem stå i et par minutter. Ta så av skallet ved å klemme på nøttene. La mandlene tørke på et papir i en times tid før du maler dem.

Bland mandelmelet sammen med melisen.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker, litt av gangen og fortsett piskingen til det hele blir et ganske fast skum. Vend inn mandelmel- og melisblandingen. Del massen i to, og tilsett rød farge i den ene, og grønn i den andre delen.

Ha blandingen i en sprøytepose og sprøyt ut små runde kaker på et bakepapirkledd stekebrett. La dem hvile på stekebrettet i en time. Stek makronene nederst i ovnen på 125 grader i rundt 20 minutter. Overflaten skal være blek, mens undersiden skal løsne fra stekebrettet når de er ferdige.

Sitter de fast, kan du la dem tørke litt på stekebrettet eller legge bakepapiret i fryseren en liten stund.

Bringebær- og pistasjkrem

Finhakk sjokoladen. Kjør bringebærene med stavmikser eller i blender. Kok opp bringebærene og fløten. Ta kjelen bort fra platen og ha oppi sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet, og du har en jevn krem. Ha i konditorfarge hvis kremen er blek.

Følg samme fremgangsmåte for pistasjkremen.

La kremen stå i kjøleskapet i en times tid. Den skal være fast når du sprøyter den på halvparten av kakene. Legg de andre halvpartene oppå. Makronene holder seg i romtemperatur i noen dager, og kan også oppbevares i kjøleskap.

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE