NRK Meny
Makrellfilet med tomatsaus og pasta

Tomatsaus, to sorter pasta og stekte makrellfileter.

Foto: Fra Fjernsynskjøkkenet / NRK

Makrellfilet med tomatsaus og pasta

Stekt makrell servert med pasta og herlig tomatsaus.

Slik gjør du

Start med sausen. Lag et kryss i toppen på tomatene og dypp dem i kokende vann i 20 sekunder. Når skinnet løsner avkjøl dem i kaldt vann. Skrell tomatene og press ut steinene. Finhakk tomatkjøttet.

Fres hvitløk og sjalottløk i olje og ha på tomatene, fres godt. Tilsett hvitvin og fiskekraft og kok sausen til den tykner. Smakes til med salt, pepper og frisk hakket basilikum.

Tørk fiskefiletene og vend dem i mel blandet med salt og pepper. Stek dem i olje i to minutter på hver side. Anrett på tomatsaus og pynt med frisk basilikum. Server kokt pasta til.

Tips

Flere oppskrifter:

, og .

Kilde: Bent Stiansen i Fjernsynkjøkkenet i 1993