Slik gjør du
Bein ut makrellen og tørk godt av skinnet. Salt makrellen lett på skinnsiden og sett den til side.
Vask og rens blåskjellene. Skrell og grovhakk løken. Varm opp en stor gryte med lokk. Legg i blåskjellene, løken og 3–4 desiliter av hvitvinen. Legg på lokket med en gang og kok blåskjellene til de har åpnet seg og er ferdige. Det tar ca. 4–5 minutter. Rør gjerne rundt i gryten et par ganger mens det koker.
Sil av kraften i en mindre gryte. Kok den inn sammen med resten av vinen til du har ca. 2 desiliter kraft. Smak til og tilsett sitron til du syns det er en behagelig frisk syrlig smak av den innkokte kraften.
Plukk kjøttet ut av skjellene og legg til siden.
Skjær smøret i kuber med sider på ca. 2 centimeter. Mens den innkokte kraften koker visper du inn smøret, litt om gangen. Avslutt med fløten og smak til. Kan hende det trengs litt salt.
Skjær agurken i fine, små terninger. Ikke bruk det vannholdige kjernehuset.
Varm opp en liten gryte eller stekepanne med litt rapsolje. Varm forsiktig opp salturt, agurk og blåskjell.
Varm opp stekepannen og stek makrellen godt på skinnsiden til den er ferdig.
Kok opp en gryte med vann og kok kålbladene og aspargesen kort, ca. 30 sekunder.
Servering
Legg tre asparges på hver tallerken. Legg blåskjell og salturt oppå aspargesen. Legg den stekte makrellen øverst. Brett sammen kålbladene og legg dem ved siden av. Pynt gjerne med agurkurt eller dill, og avslutt med en sjenerøs mengde beurre blanc-saus.