NRK Meny

Maistortillas

Tortillas er meksikanske pannekaker med maismel som brukes i mange forskjellige retter.

Slik gjør du

Bland maismel og salt i en bakebolle.
Tilsett 2 1/2 dl vann, en halv dl om gangen mens du rører.
Kna deigen i en bolle og tilsett mer vann. 1 ss om gangen, til deigen er fast og ikke henger fast i bollen.
Del deigen i fire deler.

Kjevle ut hver del mellom bakepapir til en stor tynn leiv, ca 1/2 mm og skjær ut 3 sirkler med en tallerken som mal. Legg sirklene med bakepapir mellom. Gjenta med resten av deigen til du har ca 12 stykker.

Varm en stekepanne og stek hver tortilla 2 minutter på hver side. De skal ha en anelse farge på undersiden.

Tortillas kan holdes varme i ovnen ved ca 125 ºC inntil 1 time. De må da dekkes med aluminumsfolie.

Tortillas kan også fryses og brukes ved en senere anledning.

Tortillas kan også friteres og da får man små sprø chips av mais også kalt nachos og totops.