Slik gjør du
Sett ovnen på 100 °C, dampovn.
Skjær løken i strimler og bland den med mysen og en klatt smør i en gryte. Kokes på middels varme til løken har blitt kremet og ikke lenger smaker rått. Pass på at det ikke brenner seg i bunnen, da forsvinner friskheten som finnes.
Salte kotelettkammen forsiktig og la saltet smelte litt. Begynn med å steke med svoren ned i en panne med middelshøy varme. Når svoren er brun har den også gitt fra seg en del fett. Tilsett en klatt smør og fortsett å brune kjøttet på alle kanter til hele stykket har fått en mørk ravfarge.
Legg kotelettkammen på grillen på svak varme, så den får hvile og la varmen spre seg i hele stykket.
Gjenta eventuelt bruningen flere ganger til kjøttet er passe stekt. Det skal være lyst rosa og saftig, ikke hvitt og tørt. Når kjøttet er passe stekt brunes det en gang til sammen med et knust fedd hvitløk. Skjæres opp på tvers, så alle får en bit av den gode svoren. Serveres med en gang.
Mens kjøttet brunes siste gangen legges dekkbladene fra rosenkålplanten i dampovnen i ca. 1 minutt.
Legg den lunkne løken under et blad på tallerkenen og legg kjøttet litt på siden, så ikke kjøttsaftene og det andre blander seg. Det skal lite til at det ikke ser så godt ut.
Tips
Flere oppskrifter:
Kilde: Magnus Nilsson i TV-serien Tinas julekjøkken/TV4