NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Madagaskargryte med kokos, banan og kylling

Gryte eller suppe med ris, banan og kylling. Bruk en litt hard banan, anbefaler kokk Lars Erik Vesterdal.

Foto: NRK

Madagaskargryte med kokos, banan og kylling

En smaksbombe av en kyllinggryte fra eksotiske Madagaskar som balanserer nydelig mellom ingefær, chili, kokos, banan og vaniljestang. Brønsj- programleder Elin Aandal-Herseth var først skeptisk til å ha både banan og vanilje i en kyllinggryte, men ble overbevist ved første smak.

Slik gjør du

Kutt opp chili, ingefær, hvitløk og løk og fres det i litt matolje, del vaniljestangen og fres med. Tilsett kokosmelken og kyllingkraft og kok dette i 10 minutter. Del opp kyllingbryst, brun det raskt i en stekepanne og kok de ferdig i gryta i ca 2 minutter. Tilsett grovkuttet banan til slutt. Topp dette med grønne bønner og server ny kokt ris til dette. Lykke til!!

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj