Madagaskargryte med kokos, banan og kylling

Gryte eller suppe med ris, banan og kylling. Bruk en litt hard banan, anbefaler kokk Lars Erik Vesterdal.

Foto: NRK

Madagaskar­gryte med kokos, banan og kylling

En smaksbombe av en kyllinggryte fra eksotiske Madagaskar som balanserer nydelig mellom ingefær, chili, kokos, banan og vaniljestang. Brønsj- programleder Elin Aandal-Herseth var først skeptisk til å ha både banan og vanilje i en kyllinggryte, men ble overbevist ved første smak.

Slik gjør du

Kutt opp chili, ingefær, hvitløk og løk og fres det i litt matolje, del vaniljestangen og fres med. Tilsett kokosmelken og kyllingkraft og kok dette i 10 minutter. Del opp kyllingbryst, brun det raskt i en stekepanne og kok de ferdig i gryta i ca 2 minutter. Tilsett grovkuttet banan til slutt. Topp dette med grønne bønner og server ny kokt ris til dette. Lykke til!!

Kilde: Lars Erik Vesterdal i radioprogrammet Brønsj