NRK Meny
Lysing med spisskålsalat
Foto: FRA TV-SERIEN MUNTER MAT (SPISE MED PRICE) / DR

Lysing med spisskålsalat

Server fisk med spisskålsalat, smør og kapers, så blir det sommer!

Slik gjør du

Skjær fisken i stykker hvis det ikke er gjort. Salt dem på kjøttsiden og la dem trekke mens du lager salaten.

Finhakk spisskålen.

Rør sammen en dressing av yoghurt og rømme, salt, pepper og sukker. Smak til med revet sitronskall. Bland dressingen med den finhakkede kål og blant i urtene.

Varm en stekepanne til den er glovarm. Hell på nøytral olje. Tørk skinnsiden av fisken og legg dem i pannen. De må presses ned i pannen for at skinnet skal bli sprøtt. Bruk for eksempel et flatt lokk med en full flaske oppå som vekt. Presses i noen få minutter.

Stek dem til skinnsiden er fin, brun og sprø. Snu dem så over på kjøttsiden og tilsett smøret og kapers.

Ta ut fisken og la smøret brunes sammen med kapersene.

Hell smøret og kapersene over fisken, men spisskålsalaten ved siden av.

Nytes gjerne sammen med en frisk, tørr hvitvin.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price) / DR