Lynsyltet sild med rødløk

Ti minutter etter at du har helt laken over sildefiletene er de klare til å spises. Men du kan også vente lenger, og retten holder seg godt et døgn i kjøleskapet.

Foto: Tellus Works Television AS

Lynsyltet sild med rødløk

Claus Meyer bruker ferske sildefileter som han har i dypfryseren minst et døgn. Det er det to grunner til. Eventuelle bakterier drepes og det blir lettere å skjære tynne skiver.

Slik gjør du

Filetene saltes lett og legges i fryseren. Etter minst 24 timer tas sildefiletene opp. Skjær skinnet av sildefiletene og ta ut eventuelle bein. Filetene skjæres i veldig tynne skiver og legges flatt på et serveringsfat. Det skal bare være ett lag, de skal ikke legges over hverandre.

Rødløk og fennikel hakkes fint (ta vare på toppen av fennikelen). Einebær og karve knuses og alt has i en gryte med eddik, sukker og rapsolje. Gi marinaden et raskt oppkok. La den avkjøles litt og hell den over silden.

La silden trekke i 10 minutter før servering. Det øverste av fennikelen hakkes og drysses over silden til slutt.

Kilde: TV-serien Smaken av Danmark med Claus Meyer