NRK Meny
Lynrask biff
Foto: NRK

Lynstekt biff

Wok betyr at mesteparten av arbeidet ligger i å forberede kjøtt og grønnsaker, selve stekingen tar kort tid.

Slik gjør du

Skjær biffen i tynne skiver. Bland sammen kjøtt, soyasaus, maisenna, sesamolje og pepper i en bolle.

Del brokkolien i små buketter og skjær vårløken i grove biter. Riv eller finhakk hvitløken og skjær løken i tynne båter.

Varm 1 ss peanøttolje i en wok eller stekepanne. Stek halvparten av kjøttet i et par minutter under omrøring. Ha det over på en tallerken. Varm woken på nytt med 1 ss olje og stek resten av kjøttet.

Ta kjøttet ut av pannen og stek løken myk med resten av oljen. Tilsett hvitløk og halvparten av hvitløkgresset og stek videre i 1 minutt under stadig omrøring.
Ha i brokkoli, vårløk og grønnsakskraften, la det steke/koke videre til brokkolien blir knapt mør.

Bland inn kjøttet sammen med kecap manis og resten av hvitløkgresset. Kok opp under omrøring og la det hele koke 1 minutt eller til sausen tykner.

Server med kokt ris eller nudler.

Tips

Tilsett 1 ss riseddikk eller 7% eddik i sausen om du ønsker en litt syrlig smak.
Smak gjerne til med finhakket chili og ingefær, og bruk andre eller mere grønnsaker hvis du vil.
Retten kan også lages med kylling eller lam.

Kilde: Lise Finckenhagen