NRK Meny
Lussekatter

13. desember er Lucia-dagen, og lussekatter hører med til alle små og store barns Lucia-feiring.

Foto: www.brodogkorn.no.

Lussekatter

Inviter til fest og nyt smaken av deilige lussekatter.

Slik gjør du

Smelt smøret og tilsett melken. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha safran i melkeblandingen og bland godt. Tilsett salt, sukker, egg og bland så inn melet litt av gangen. Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse på et lunt sted.

Trill tynne pølser og form dem til lussekatter – se bildet for inspirasjon. Legg baksten på stekeplate kledd med bakepapir. Etterhev under plast eller klede i ca. 15 – 20 minutter.

Pensle med egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene midt i ovnen ved 225 °C i 8 – 10 min til de er lyst gylne.

Kilde: www.brodogkorn.no.