Slik gjør du
Focaccia
Bland hvetemel, salt og gjær i en bolle (fersk gjær løses opp i litt av vannet). Tilsett vannet og elt i cirka 10 minutter. Deigen skal være litt løs. Dekk bollen med plastfolie og la den heve til cirka dobbel størrelse.
Kle bunnen av en langpanne med bakepapir. Fordel deigen jevnt utover i formen. Dryss over olivenoljen og fordel den utover med fingrene. Hvis oljen ikke dekker alt, kan du helle over litt ekstra. Klem mange små fordypninger i deigen med fingertuppene. Dryss over maldonsalt og etterhev i 30 minutter.
Stek focacciaen på 225 grader på nederste rille til den blir så vidt gyllen. Det tar cirka 20 minutter. Avkjøl på rist.
Topping
Sett stekeovnen på 150 grader. Legg osten i en ildfast form og la den stå i ovnen til den så vidt begynner å smelte. Del opp focacciaen i porsjonsstykker. Legg over rucola, burrata/mozzarella, tomater og rødløk. Pynt gjerne med litt frisk basilikum hvis du har det.
Kilde: Marit Hegle