Hopp til innhold

Lunsjbakst med deilig fyll

Bak en liten kveldsstund og bli belønnet med verdens beste lunsj- eller nistemat. Frys ned godsakene – hent dem opp på travle dager og nyt.

Et collage-bilde med lunsjbakst med fyll. Piroger, piknik­paier, mini-paier, lunsj­muffins og fylte horn.

Bakst med fyllet du liker – verdens beste både lunsj-, niste- og turmat.

Foto: MAGGI GAUSEL/KAROLINE PAULSEN ÅRRESTAD/TONE RIEBER-MOHN/MARIT HEGLE/SAMMENSATT AV NRK

Hva liker du best? Kylling? Skinke? Bacon eller vegetar? Bland i krydderne du elsker og lag fyllet som fryder. Slett ikke dumt med pizzafyll og pesto. Eller du bruker det du har.

Vi starter med en klassiker:

Piroger med fem ulike fyll er perfekt inspirasjon. Med ost, paprika, poteter, tomater eller sopp er dette helt topp.

Vi frister også med innbakt hvit pizza med fyll av kylling, løk og ost. Svært svært få blir sure når de får denne servert.

Disse er spennende. Brødpinner snurret med fyll av persille, hvitløk og parmesan.

Grove muffins med skinke, paprika, ost og vårløk. Disse er så næringsrike at de også fungerer som kraftkost på tur.

Eller en finere variant med havre, egg, banan, yoghurt, skinke og ost.

Tre garantier følger med matmuffinsene: Smakfull, sunne og supersaftige. Årsaken er ost, skinke, squash og gulrot.

Små trekanter som du spiser med hendene er flotte å spise ute. Piknikpaiene inneholder poteter, erter, chili og karripasta – pakket inn i butterdeig.