Slik gjør du
Sjokoladefondant
Sjokoladen finhakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vannbad. Den skal bare smelte, ikke bli for varm. Melet siktes ned i sjokoladeblandingen. Rør godt. Tilsett eggeplommer og eggehviter og rør godt.
4 muffinsformer ca. 6 cm i diameter og 4 cm høye smøres godt med nøytral olje. Klipp strimler av bakepapir. Klipp små sirkler av bakepapir som passer til bunnens størrelse og legg i formene.
Deigen fylles i de smurte og bakepapirfôrede formene. De fylte formene oppbevares i kjøleskap til de skal stekes. Stek dem rett før de skal serveres, helt nybakte og fortsatt lune.
Stekes ved 200 °C i 9-11 minutter. Husk at midten av kakene skal være ustekt. Avkjøles litt før de tas ut av formene og bakepapiret tas av.
Rosesorbé
Vaniljestangen skjæres på langs og frøene skrapes ut med en liten kniv. Ta vare på den tomme vaniljestangen. Frøene blandes sammen med litt sukker på bordet med kniven, sånn at frøene fordeler seg.
Vaniljesukker, den tomme vaniljestangen, sukker og vann kokes kort opp og tas av varmen. Samtidig skylles de friske rosebladene i rikelig med kaldt vann. Ha rosebladene i den varme sukkerlaken. Legg på lokk og la det trekke i kjøleskap til neste dag.
Den kalde roselaken siles gjennom en sikt. Tilsett eggehvite. Den siktede roselaken kjøres i en ismaskin. Mens den kjører settes fire små skåler og en flat beholder i fryseren.
Den nylagte sorbéen has over i den flate beholderen og settes i fryseren til den skal brukes.
Servering
Hvis sorbéen har stått lenge i fryseren bør den få temperere litt i kjøleskapet først. Lag sorbéegg ved å dyppe en spiseskje i kokende vann og la den varme skjeen gli gjennom sorbéen. Bruk gjerne en isskje, hvis du synes det er lettere. Sett eggene i hver sin kalde, lille skål.
Dryss siktet kakao over de lune sjokoladefondantene, sett dem på store flotte tallerkener. Sett sorbéskålene ved siden av. Dryss med kakao og roseblader.