NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Lun sikorisalat med røykt laks og pepperrot

Sikori stekes på snittflaten og serveres med røykt laks, pepperrot, dill og mandler.

Foto: Fra TV-serien Hygge i hagen / SVT

Lun sikorisalat med røykt laks og pepperrot

Sikori eller endive har hovedrollen i denne lille retten. De skjæres på langs så det vakre mønsteret i grønnsaken kommer fram.

Slik gjør du

Del sikoriene på langs. Varm opp stekepannen, legg i hvitløk, rosmarin og olivenolje. Stek sikoriene fort på snittsiden. Tilsett balsamicoeddik, sukker, salt og pepper. La det putre i ett minutt. Det er viktig at sikorien fortsatt er sprø i midten. Vær forsiktig så de ikke koker for lenge.

Ta opp sikorien og legg den på tallerkener.

Smak til dressingen/sausen i pannen og tilsett ev. mer olivenolje og balsamicoeddik sånn at den får en god balanse. Når eddiken koker forsvinner mye av syren, så det kan godt hende du skal tilsette litt mer.

Skjær mandlene på langs. Skjær vårøken i små biter. Varm mandler og løk i dressingen/sausen i pannen.

Bland finhakket dill med revet pepperrot.

Legg litt røykt laks på tallerkenene sammen med sikori, dill og pepperrot og hell over varm dressing/saus. Serveres med en gang.

Tips

Flere oppskrifter: Hygge i hagen

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT