Laster innhold, vennligst vent..
Lun salat med andeconfit

Andelårene skal stekes helt sprø og rives i biter. Bitene legges over salaten.

Foto: DR

Lun salat med andekonfit

Denne salaten med andekonfit kan lett bli et fullt måltid med godt landbrød til. Da er det bare å doble oppskriften.

Slik gjør du

De konfiterte andelårene stekes sprø over lav til middels varme. De kan også stekes i stekeovn. Skinnet skal være helt sprøtt.

Skjær granateplet i to og ta ut frøene med en gaffel. Sett dem til side i en liten bolle - det er et pillearbeid. Det skal ikke være med noe av det hvite i granateplet, bare frøene.

Plukk friseesalaten i fine, små skudd. Skyll og tørk dem.

Server salaten på porsjonstallerkener eller lag en stor skål til å sette på bordet. Ha på en passe mengde granateplekjerner, ca. 1 ss med topp pr. hode. Valnøtter og eventuelt små, sprø krutonger drysses over.

Riv det varme andekjøttet i mindre biter. De kan godt se litt rustikke ut og ikke være skåret. Godt med salt og pepper. Vend ingrediensene godt sammen.

Enten kan salaten bare krydres med olje og eddik, eller du kan lage en vinaigrette: 1 ts sennep al'ancienne (grov fransk sennep med små, hele sennepskorn), salt, pepper, kanskje litt sukker, 1 ts balsamicoeddik eller annen god eddik.
Rør dette litt sammen i en bolle med en gaffel. Ha 3-5 ss druekjerneolje i - mye om gangen - rør med gaffel eller en liten visp. Den skal tykne og du kan deretter justere tykkelsen med olje og eventuelt avslutte med litt vann hvis den blir for tykk. Noen vil også ha hvitløk i. Prøv.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR