NRK Meny

Lun pastasalat

Kyllingsalat med bacon, tomater, sukkererter og fetaost fra Anne-Renée Mauuarin er en av vinnerne i Reiseradioens salatkonkurranse i 2003.

Slik gjør du

Kok pastaen etter anvisningen på pakken - ikke overkok ellers blir alt bare bløtt.

Skjær kyllingen i terninger - sprøstekes i pannen.
Sprøstek baconterningene.
Fres sukkerertene i ca 1 minutt.

Cherrytomatene deles rundt ekvator.
Del paprikaen i to og lag skiver med potetskreller.
Finhakk den røde løken.
Skjær fetaosten i små terninger.
Del artisjokkhjertene i fire.

Salaten settes sammen
Bland majonesen og sitronsaften i salatbollen.
Ha i pasta, kylling og bacon og bland lett.
Ha i grønnsakene og bland litt til.
Ha i fetaosten til slutt så den ikke faller helt fra hverandre.

Serveres med godt brød og smør. Valnøttbrød fra Pascal eller olivenbrød fra den lokale "innvandrerbutikken" og et iskaldt glass med favoritt-sommerdrikken!

Kilde: Anne-Renée Mauuarin