NRK Meny
Eplekake

Eplekake på den store buffeten på Hurtigruten.

Foto: Tore Zakariassen / NRK

Lun eplekake

Eplekaken serveres som dessert på Hurtigruten. Tilbehør er vaniljeis eller vaniljesaus.

Slik gjør du

Eplekaken lages i ønsket form. Her kan vi bruke frosne eplebåter eller ferske epler. Det bør være mye epler i kaken.

Mariner eplene i kanel og sukker før de tilsettes kaken, - gjerne natten over.

Smør og sukker røres hvitt. Tilsett eggene. Ha i mel og bakepulver. Ha røren i form og legg eplebåter i røren.

Stekes på 150-170 °C.

Kaken serveres lun og legges opp etter eget ønske. Pynt med det du syns passer best til, gjerne med det som er tilgjengelig i forhold til årstiden.

Vaniljesaus
Skill eggene i plomme og hvite. Eggehvitene kan fryses ned og brukes senere.

Bland eggeplommene med de andre ingrediensene i en kjele. Rør hele tiden og varm sausen til kokepunktet. Sausen vil skille seg hvis den koker. Sett kjelen i kaldt vann og avkjøl sausen. Server den i en glassmugge.

Anrettes med en kule vaniljeis.

Tips

Se også: Menyen på Hurtigruten

Kilde: Hurtigruten