Laster innhold, vennligst vent..
Scones
Foto: Fra TV-serien «Duften av nybakt»

Luftige søte scones

Min venn Oisin lager guddommelige scones. Han bruker et veldig lyst italiensk mel, tipo 00, men du kan godt bruke vanlig hvetemel, sier Rachel Allen.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 220 °C.

Sikt mel, natron, kremortartari* og salt i en stor bolle. Smuldre smøret i melet. Tilsett sukker og bland godt.

Pisk egget. Sett en tredel av egget til side. Resten av egget has i melken. Ha melken i melblandingen rør sammen til en fuktig deig. Bland deigen lett på bakebordet. Ikke kna. Klapp deigen ut til en tykkelse på 2 cm.

Skjær opp eller stikk ut deigen så det blir ca. 12 scones og legg de på bakebrettet. Ha en teskje melk i egget du satte til side. Pensle sconesene med eggeblandingen (og dypp dem i sukker om du vil) og stek i ovnen i 10–12 minutter eller til de er gyllenbrune. Spis så snart som mulig!

Smaksvarianter
Kanel: Tilsett 2 ts malt kanel i melet.
Appelsin: Ha finrevet skall av 1 appelsin i melet.
Sjokoladechips: Tilsett 100 g av mørke eller lyse sjokoladebiter (eller hakket sjokolade) til de tørre ingrediensene før har i væske.
Rosiner: Ha 100 g sultanas eller rosiner i de tørre ingrediensene før du har i væske. Jeg har også hatt 100 g tørkede tyttebær eller tørkede blåbær i sconesene, i stedet for rosiner.

Tips

*Kremortartari kan kjøpes under navnet "Kaliumhydr. tar." i 40 grams bokser. Kalles også vinstein. Brukes i matlaging for å hindre krystallisering av sukker, f.eks. i syltetøy og i karameller. Brukes også i bakepulver. (Kilde: Apotek 1 )


Kilde: Duften av nybakt / Orig. tittel: Rachel Allen: Bake!