NRK Meny
Blåbærdessert

Desserten er pyntet med skogsyre, tyttebær og blåbær.

Foto: NRK

Luftig blåbærdessert

En luftig smak til fjells. Det kaller Hanne Frosta denne desserten med blåbær. Den er lett å lage, selv når du er på tur.

Slik gjør du

Kok opp bær og vann, la dette koke 5 min. Siles.

Ha så semulegryn og sukker i under omrøring. Småkokes i 20 min, under stadig røring.

Bland 1 ss potetmel og 1 ss vann, ha i grøten, kok opp. Ha grøten i en stor skål, sett til avkjøling.

Pisk opp grøten til en luftig masse 10 minutter før servering. Du kan eventuelt ha grøten i små porsjoner, uten å piske den opp.

Pynt med andre bær og spiselige urter fra naturen. F.eks granskudd, engsyre, geiterams, skogmynte osv.

Tips

Du kan bruke tyttebær eller bringebær i stedet for blåbær.

Oppskriftene fra Hanne Frosta

Kilde: Hanne Frosta i Førkveld