Laster innhold, vennligst vent..
Video Kjartan Skjelde lager Lucia-topper

Kjartan Skjeldes Lucia-topper blir dyppet i sjokolade og får litt gull på toppen.

Luciatopper

Kjartan Skjelde lager luciatopper til luciadagen. De ser ut som små lys og er til å spise opp.

Slik gjør du

Kok opp sukker og vann til temperaturen viser 121°C. For å sjekke at det er rett temperatur tar du litt av sirupen i en bolle kaldt vann. Hvis sirupen kan formes er den klar.

Pisk eggehvitene i en kjøkkenmaskin i 2 min. Spe med den varme sirupen. Pisk det hele i ca. 8 min. til konsistensen er tykk og smidig.

Ha miksen i en sprøytepose og sprøyt topper på et bakepapir. Ha det i ovnen og bak det på 100 °C i ca. 1 ½ -2 timer.

Sett toppene på trepinner når de fortsatt er varme. Dypp toppene først i smeltet sjokolade deretter i bladgull.

Tips

Se også. Kjartan Skjeldes oppskrifter

Kilde: Kjartan Skjelde i Førkveld