Kjøttdeig i form
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Lørdagskos


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

I denne oppskrifta har vi brukt frosne grønnsaker og potetmos fra pose. Amerikansk blanding eller anna grønnsaksblanding kan brukes. Vi anbefaler å velge en potetmos uten gressløk.

Frosne grønnsaker og potetmos fra pose kan selvsagt byttes ut med friske grønnsaker og hjemmelaga potetmos. Gulrot, purre, sellerirot og squash er egna grønnsaker. Tomat i skiver kan også tilsettes.

Stek kjøttdeigen og bland i tomatpuréen. Legg blandinga i ei ildfast form.

Hakk og stek løken, som så legges over kjøttdeigen.

Kok opp grønnsaksblandinga. Legg grønnsakene i den ildfaste forma.

Lag potetmosen og bre den over kjøttet og grønnsakene.

Hvis ønskelig river du litt ost over.

Stekes ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Tips


Serveres med loff til.

Kilde: Eli Moum, Hommelvik