NRK Meny
Reporter Pål Plassen og kokk Inge Johnsen er klar for løksuppe med tomat.

Løksuppe

Dagens middagstips er en fransk løksuppe! Og Inge lover at en løksuppe laget fra grunnen uten tilsettingsstoffer smaker mye bedre enn posesuppen. Og det tar ikke så lang tid å lage som du kanskje tror.

Slik gjør du

Fres bacon med hvitløk, løk og oregano. Bruk frisk oregano hvis du har. Tilsett tomatpuré og la det frese i 2-3 minutter. Ha i tomatene og slå over vann. Smak til med HP-saus og soyasaus.
Juster smaken til slutt med salt, pepper og sukker.

Serveres med ristet brød stekt med ost! Om du vil være skikkelig fransk, kan du legge brødet med ost i bunnen av suppebollen før du heller over suppen.

Tips

Se også: Alle oppskriftene i serien Apropos mat i Norgesglasset

Kilde: Inge Johnsen i Norgesglasset