Laster innhold, vennligst vent..

Løkrelish

En sødmefylt, litt støvete aroma kommer fram når du bruker gurkemeie i store mengder sammen med løken.

Slik gjør du

Skjær løk i tynne skiver. Olivenolje - eller en annen mer nøytral olje kan også brukes. Løken stekes ved lav varme. Den skal bli blank og må ikke få farge.

Etter 5-10 minutter has en spiseskje gurkemeie i pannen og steker med. Er det ikke nok fuktighet i pannen, så ha på litt vann. Det koker bort i løpet av prosessen. Godt med salt og pepper.

Det bør være nok sukker i løken til at den blir lett sødmefull. Hvis ikke has i litt sukker.

Løken skal nå bare putre på ganske svak varme. Du kan ha lokk over pannen i noe av tiden - det holder på fuktigheten - men til slutt bør det være av, slik at retten kan koke inn til en passende konsistens. Den skal som en kompott - myk, søt og vennlig.

Tips

Løkrelish brukes som tilbehør til

.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR