Locher-punsj

Maleren Carl Locher er den som har gitt navn til denne drikken. Han var morfar til Danmarks svar på Ingrid Espelid Hovig, Kirsten Hüttemeier. Ifølge det siden så berømte tv-kokk-barnebarnet bød Carl Locher ofte kunstnere og fiskere i Skagen og Hornbæk på Locher-punsj. Og de avslo etter sigende aldri en invitasjon. Forståelig nok.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Vask appelsinene og sitronene og skjær av skallet uten å få det hvite, bitre med. Press saften og gjem den til senere.

Ha skallet i en gryte sammen med kanelstenger, nellik, frøene fra vaniljestangen og vann. Kokes under lokk i 20 minutter.

Sil drikken, press skallet godt og kast restene. Ha sukkeret i den varme væsken, så det oppløses.

Avkjøl sukkerlaken og hell på appelsin- og sitronsaft, sherry, hvitvin og rom. Ha punsjen i kjøleskap, den skal være iskald.

Serveres i en passende skål (ev. med isbiter) eller hell Locher-punsjen på flasker og sett dem kaldt. Punsjen kan oppbevares i 2-3 måneder og nytes iskald.

Kilde: «Munter mat», orig. tittel «Spise med Price» © Copyright DR