Livèche-kylling med grønnsaksrisotto, paprikasaus og linseragu

Livèche-kylling med grønnsaksrisotto, paprikasaus og linseragu.

Foto: Tore Zakariassen / NRK

Livèche-kylling med grønnsaksrisotto, paprikasaus og linseragu

Denne oppskriften fra Hurtigruten har ikke mål. Ombord på skipene lager de store porsjoner som er vanskelig å skalere ned til en vanlig familiestørrelse. Livèche-kylling har vokst opp på løpstikke (livèche) og har ekstra god smak.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Kyllingbrystet krydres godt med salt og pepper. Legges på brett og stekes i ovn på 200 °C i ca 15 min.

Grønnsaksrisotto
Risottoris kokes med hvitvin og kyllingkraft. I risottoen putter man finhakket sopp, gulrot, sellerirot, grønne erter og sukkererter.
Smakes til med salt, pepper og revet parmesan.

Paprikasaus
Hermetisert paprika, løk, hvitvin og kyllingkraft kokes sammen. Smakes til med kajennepepper. Kjør sausen i en mixer, og tilsett deretter smør.

Linseragu
Linser legges i bløt, kokes møre med urter og litt kraft (grønnsakskraft). Før servering blandes inn litt smør og litt soyasaus.

Tips

Se også: Menyen på Hurtigruten

Kilde: Hurtigruten