Kylling med kokos og curry

Spidd med kylling, paprika, rødløk og squash serveres med ris.

Foto: Erik Baanerud

Kyllingspyd med kokos og curry

– Typisk tirsdagsmiddag, sier Lise Finckenhagen. Helgen er over og restene er spist mandag. Tirsdag er vi klare for nye retter. Kylling marinert i kokosmelk og curry paste tres på spidd og grilles. Tilbehør er ris med mandler og koriander.

Slik gjør du

Skjær kyllingen i store biter. Bland sammen kokosmelk og curry paste. Mariner kyllingen i blandingen i minimum 30 minutter.

Rens og skjær paprika, løk og squash i biter. Tre kylling og grønnsaker på spyd og grill spydene i cirka 10 minutter, snu litt på dem underveis.

Mandel- og korianderris

Smelt smøret i en romslig kasserolle. Fres løk og kardemomme i 5 minutter. Løken skal bli bløt og gyllen. Tilsett ris og buljong. Kok opp og rør rundt. Legg på lokk, senk temperaturen og kok til væsken er absorbert og risen er mør.

Rist mandelflakene lett i en tørr stekepanne og bland dem inn i risen sammen med finhakket chili og koriander.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen