1. Smak deg fram
Bruk forskjellige typer spekeprodukter som nydelige skinker, pølser og fenalår.
2. Skjær tynne skiver
Beregne cirka 150 gram per person. Og husk - det meste blir enda bedre når det skjæres tynt.
3. Hvis du kan, velg lokalt
Sjekk ut om det finnes noen lokale spesialiteter fra ditt nærområde, eller gled deg over andre kortreiste delikatesser.
- OPPSKRIFT: Flatbrød
4. Ost er lov
Kommer du over noen fristende oster, er det lov å bruke dem også. Og har du først ost, kan du spe på med litt marmelade. Chilimarmeladen er både søt og sterk, og kan gå godt sammen med både skarpe oster og salt spekemat.
- OPPSKRIFT: Chilimarmelade
5. La deg inspirere av Spania og Italia
Vær ikke redd for å blande flere nasjoner på spekefatet. Det kommer utrolig mye godt fra både Italia og Spania, litt internasjonale må det da være lov å være.
- OPPSKRIFT: Toast med skinke
6. Det klassiske tilbehøret
Som tilbehør er det alltid fint med saftig eggerøre, skikkelig rømme, flatbrød og nypotetsalat.
7. Det nye tilbehøret
I tillegg er det supergodt med en frisk og fruktig melon- og jordbærsalat og en hjemmelaget ramsløkmajones.
- OPPSKRIFT: Melon- og jordbærsalat
Ramsløkmajones lages av majones og ramsløkpuré.
- OPPSKRIFT: Ramsløkpuré og ramsløkpesto