I sendingen fra slottsplassen lager Lise fest med mat som setter den rette stemningen. La deg inspirere! Start med å lage en fantastisk hjemmelaget loff.
Loff med historisk sus
Vi må helt tilbake til unionsoppløsningen i 1905 for å finne opprinnelsen til denne loffen. Det var dronning Maud som brakte med seg oppskriften fra England.
Italiensk klassiker
Kalv og tunfisksaus er en uvant kombinasjon, men det smaker fantastisk. Denne lager du nesten ferdig i forveien og så anretter du på selve dagen. Server til lunsj eller som en forrett.
Tips: Hvis du ikke får tid til å steke kalvekjøttet, kan du jukse og bruke ferdig roastbiff.
Burgere
Hjemmelagde burgere er en sikker vinner for store og små. Her er to varianter med og uten kjøtt – og en masse digg tilbehør.
Nakenkake
Til fest må vi ha kake med jordbær og krem. Denne kalles nakenkake fordi den er enkel og ikke har masse krem og pynt som skjuler lagene.
Pavlova
Pavlova har etter hvert blitt en klassiker på festbordet 17. mai. Sprø utenpå og myke inni, med krem og bær. Varier med å lage små porsjons-pavlovaer.
Nasjonalromantisk fingermat
Lag vafler med kokte poteter og server med forskjellig topping.
På grillen
Laks og asparges trives godt på grillen. Laksen griller du sammen med et godt urtesmør. Grill den hel, med skinnet på, i folie. Aspargesen får en honning- og sennepdressing og et dryss med parmesan på toppen.
To salater
De fine røde ingrediensene i jordbærsalaten kler hverandre. Godt både med og uten fetaost. I blomkålsalaten er det mandler og granateplekjerner som gir en fin kontrast.
Eggerøre og spekemat
Bruk god tid og lag en myk og kremet eggerøre, da blir den stjernen på festbordet.