NRK Meny
Liparisk kaperssalsa

– En enkel rett der kapers kommer til sin rett, sier kokken Mario Gullo.

Foto: Fra TV-serien Solens mat / SVT

Liparisk kaperssalsa

Saus med kapers fra de små øyene utenfor Sicilia.

Slik gjør du

Skrell og hakk løken. Skrell hvitløken og skjær dem i to. Fres løk og hvitløk i olivenolje over svak varme. Skjær tomatene i store biter, klem væsken av tomatene rett i pannen og ha resten av tomatene i.

Hev varmen litt og slå på vinen. Smak til med tomatpuré, sukker og sort pepper. La alt småkoke under lokk ca. 10 minutter og spe eventuelt med litt vann. Stek aubergineterninger i litt olivenolje. Bland med tomatene. Tilsett kapers og kok la det koke uten lokk i 5 minutter til.

Rør inn hakket basilikum og oregano.
Sausen serveres varm til pasta eller kokt torsk.

Tips

Flere oppskrifter fra Solens mat

Kilde: Bo Hagström i Solens mat