Linse- og kikertburger med avokadokrem

Linseburgere med kikerter og mye annet godt. Oppskriften på grove hamburgerbrød finner du nederst.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Linse- og kikertburger med avokadokrem

Burgere uten kjøtt kan gi mye smak. Lise Finckenhagen serverer linseburger med avokadokrem, tomater og rødløk.

Slik gjør du

Linse- og kikertburgere

Hell av laken på linsene og kikertene (hvis du har kjøpt ferdigkokte på boks), skyll dem i kaldt vann, og la vannet renne godt av. Hell alt utover et kjøkkenhåndkle, og klapp linsene og ertene tørre. For at ikke «farsen» skal bli for bløt, er det viktig å få vekk mest mulig fuktighet.

Kjør linsene og kikertene i en kjøkkenmaskin sammen med finhakket løk og hvitløk. Tilsett egg, havregryn, spisskummen, korianderfrø, chili, urter, salt og pepper. Kjør til alt er godt blandet. Tilsett revet gulrot og kjør blandingen litt til.

Form «farsen» til seks store og fine burgere. Dryss litt havremel på begge sider av burgerne. Varm en stor stekepanne, og stek linse- og kikertburgerne pent gylne (og sprø) på begge sider.

Avokadokrem

Del avokadoen på langs, fjern steinen og skrap ut fruktkjøttet. Bland avokadokjøtt, limesaft, hvitløk, chili, koriander og en god klype salt med en stavmikser til en glatt krem. Juster smaken med mer salt hvis nødvendig. Eventuelt mer chili, hvis ønskelig.

Tips

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+