Laster innhold, vennligst vent..
Linse og grønnsakskaker
Foto: Erik Bull / NRK

Linse- og grønnsakskaker

Linse- og grønnsakskaker. Er du vegetarianer eller vet du det kommer en vegetarianer på middag? Det er mange ulike typer vegetarianere, denne oppskriften er for de som kan spise egg og melkeprodukter som ost.

Slik gjør du

Kok linsene møre med hakket hvitløk chili i en kjele med vann. Fjern chilifrøene om du ikke vil ha det for sterkt. Kok hakket selleri og gulrot møre i en kjele med vann. Slå av vannet i begge kjelene og legg i en foodprosessor. Kjør linser, grønnsaker og krydder sammen til en grov farse.

Tilsett potetmel og egg. Kjør raskt sammen.

Teststek en liten kake i steikepanna. Bruk gjerne raps - eller annen vegetabilsk olje. Om den ikke er fast nok, må du tilsette mer potetmel og egg. Stek små kaker i panna og legg over i ildfast form. Om du vil kan du legge over revet ost og du kan strø over ristede nøtter før du steker det i ovnen i 7-8 minutter på 180 °C.

Tips

Serveres gjerne med urte/yoghurtdressing, salat og brød. Dette er også utmerket tilbehør til kjøtt og fisk om du ikke er vegetarianer. Og selvfølgelig en god middagsrett i seg selv!

Kilde: Inge Johnsen i Norgesglasset