NRK Meny
Lime pickle

Lime Pickle blir en mørk saus etter lang tids koking.

Foto: Fra tv-serien Munter mat/DR / DR

Lime pickle

Indisk pickles har ofte frukt som råvare. Adam og James Price lager den med lime, som skal stå og trekke med salt i et par dager. Etter det kokes lime og limesaft sammen med olje, vann, sukker og eddik. Pluss krydder på indisk vis.

Slik gjør du

Skjær hver lime i åtte båter. Ha dem i en bolle og dryss over salt. La limebåtene trekke i et par dager. Rør rundt av og til.

Varm opp oljen i en panne, tilsett sennepsfrø og stek til de begynner å poppe. Tilsett finhakket hvitløk, finhakket ingefær, spisskummen, koriander og chilipulver. La det steke i noen sekunder.

Ha i limebåtene, saften som er trukket ut fra limen, vann, sukker og eddik. Kok opp. La det småkoke over svak varme til blandingen begynner å bli tykk. Ha limepickles på sterile glass.

Glasset med limepickles bør stå en uke for å utvikle smaken.

Kilde: James og Adam Price i tv-serien Munter mat (Spise med Price)/DR