Laster innhold, vennligst vent..
Leverpostei
Foto: Tron Soot-Ryen / NRK

Leverpostei

Denne oppskriften på leverpostei har Frode Aga fått låne fra boken «Stiansens kulinariske koffert» av Annette og Bent Stiansen. Det er svært enkelt å lage denne posteien, og den blir en stor suksess på ditt neste julebord.

Slik gjør du

Rens leveren for hinner og blodårer og kutt den opp i småbiter. Del også opp spekket i mindre biter.
Kvern lever og spekk i kjøttkvern én gang sammen med løken.
Ha dette i en bolle og bland i salt, pepper og mel.
Spe med egg og tilsett til slutt melk.
Smak til, slik at den er salt nok og har god smak av pepper.

Ha den i en cocotteform (porselensform) eller brødform, og sett den i et vannbad i ovnen ved 180 ºC.

Stekes i ca. 30 minutter til den er gyllen og gjennomstekt. Dette kan du sjekke ved å stikke en strikkepinne inn i posteien. Siver det ut klar kjøttsaft, er posteien ferdig.

Sett posteien til å hvile litt slik at den setter seg, og server den med sprøstekt bacon og champignoner som er stekt i baconfettet.

Det smaker ekstra godt med sylteagurker eller asier til. Rugbrød er også et «must» her.

Kilde: Annette og Bent Stiansen