NRK Meny
Leverpostei

Nybakte leverposteier rett fra ovnen.

Foto: Fra TV-serien Munter mat i Elk Horn / DR

Leverpostei

Det er ikke mye som slår en lun, hjemmelaget leverpostei. Server leverposteien på godt rugbrød med syltede rødbeter eller med sprø bacon og stekt sopp.

Slik gjør du

Porsjonen er stor. Men oppskriften kan deles, eller man kan fryse posteien i mindre porsjoner. Posteien har en tendens til å smuldre litt når den er tint. Det beste er å fryse den i rå form og så steke den når den skal brukes.

Skjær spekket i små stykker og kok det i en halv time i en gryte med cirka 1,5 liter vann. Ta spekket ut av gryten og avkjøl. Kjør så spekk, lever og løk gjennom kjøttkvernen. Vi bruker forsatsen med små huller til denne posteien.

Rør farsen med mel. Krydre med salt og pepper, og fortynn farsen med kokevannet fra spekket. Den kan ta omtrent en liter, så du skal ikke være redd for at farsen på dette tidspunkt ligner en tynn velling. Det skal den nemlig. Hell farsen i passende former og bak leverposteien i vannbad i ovnen ved 175 grader i cirka 50–60 minutter.

Tips

Leverposteien serveres med sprø bacon, ristede sjampinjonger og rødbeter eller sylteagurker.

Kilde: Brødrene Price i TV-serien Munter mat i Elk Horn/DR