NRK Meny

Lettsaltet og skinnstekt torsk

- Lettsaltet og skinnstekt torsk er utrolig godt! sier Lise. Her er hennes oppskrift.

Slik gjør du

Skrap den ferske torsken for skjell, og fileter. Dryss et godt lag grovt salt på kjøttsiden og la torsken ligge slik å "marinere" i 20 minutter. Skyll av saltet og klapp fisken tørr med kjøkkenpapir.

Skjær torsken i jevne stykker og krydre med kvernet hvit pepper. Varm en stor stekepanne med litt olje, legg i stykkene med skinnsiden ned. Stek i ca 5 minutter på skinnsiden, skinnet skal bli sprøtt og gyllent. Legg stykkene over på et stekebrett el.l. med skinnsiden opp og stek videre i ovn ved 50 °C i ca 5 minutter, litt avhengig av tykkelsen på stykkene.

Torsken er klar når den akkurat flaker seg ved et lett trykk.

Tips

Det er utrolig mye som passer som tilbehør og saus, bare prøv deg frem. Rødvinsaus høres kanskje litt uvant ut men går veldig godt til den stekte torsken, gjerne sammen med stekt sopp, spinat og gyllen bløt løk

Kilde: Lise Finckenhagen