Leifs kokte torskerygg med hvit saus og tangreker

Leif Mannerström er godt kjent som kokk og restauranteier i Sverige. Han har drevet restauranten Sjömagasinet i Göteborg i 16 år og fått mange utmerkelser. I Mat i Norden komkurrerer han med Michael Björklund om den beste torskemiddagen med tang.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Skjær torskefileten i porsjonsbiter, saltes lett og settes kjølig.

Kokelake til fisken
Skrell løken og gulroten, skjær i skiver og kok dem i 15 minutter med krydderne og vannet i en vid kasserolle.

Hvit saus
Kok to dl lake sammen med krydder og løk, tilsett fløte. Kokes til en kremet konsistens. Siles, smakes til med salt og pepper. Hakk tre hardkokte egg. Bland eggene i sausen og tilsett hakket persille.

Torskeryggen
Kok den saltede torsken i kokelake til kjernetemperaturen er 42 °C. Ta opp torsken og hold den varm.

Reker
Rens rekene og rør dem sammen med finhakket, kokt grisetang.

Poteter
Kok potetene i saltet vann med tang. Ta ut potetene, legg dem i en skål og pynt med tang. Kok tangen i ti minutter først.

Legg opp den varme torsken med rekene og server med hvit saus og poteter.

Tips

Flere oppskrifter: Mat i Norden

Kilde: Leif Mannerström i TV-serien Mat i Norden/YLE