Tynnbrødruller

Tunnbröd er et fellesnavn for svenske brødslag av flatbrød- og lefsetype. Tunnbröd kan være myke som norsk lefse eller harde som flatbrød. (Kilde: Wikipedia)

Foto: YLE

Lefseruller med røye, ferskost og lav

Enda en gang en helt ny rett som ble hundre prosent vellykket. Sennep på fisk passer overraskende godt, og reinlav gi et interessant preg, selv om den ikke smaker så mye i seg selv.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Bland rødløk og fløte ost, salt og pepper. Fordel blandingen på tunnbröd og rull sammen. Pakk rullen i en plastfolie og legg i litt press i kjøleskapet. Varm rullene i ovnen på 200 °C omtrent fem minutter og skjær dem i 1½ cm i stykker.

Grill røyen raskt i en tørr panne, ha på litt salt. Legg grillet røye på tunnbrödbitene. Ha litt sennep på fisken og legg på litt agurk og tomat på hver. Strø litt lav og dill over.

Kilde: Michael Björklund i TV-serien Mat i Norden/YLE