Lefse med rakfisk og eplekompott

Det syrlige i eplene sammen med fisken er en flott smakskombinasjon.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Lefse med rakfisk og eplekompott

Lise Finckenhagen visper opp creme fraiche for å drøye den, og den blir lettere og luftigere. Prøv denne oppskriften på fingermat fra Nitimen.

Slik gjør du

Ca. 25 biter.

Skyll eplene godt og skjær dem i små terninger. Ha terningene i en liten kasserolle sammen med splittet vaniljestang, sukker, vann og sitronsaft. Kok på svak varme til eplebitene er helt møre (rør jevnlig så kompotten ikke svir seg i bunnen) og væsken har fordampet, avkjøl.

Finhakk gressløk og rødløk. Pisk creme fraiche til tykk krem. Skjær fisken i 1 cm brede strimler på langs.

Smør en lefse med creme fraiche. Dryss over løk og gressløk. Legg en fiskebit langs den ene bredsiden og rull sammen lefsen slik at fisken ender i midten. Lag så mange lefser du har fisk til.

Skal de ikke spises med en gang bør lefserullene pakkes stramt i plastfolie og oppbevares i kjøleskap. Skjær lefserullen i biter og pynt hver bit med litt eplekompott.

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen