NRK Meny
Jordbærkake

Jordbærkaken kan pyntes litt ekstra med blader av sitronmelisse.

Foto: Signe Karin Hotvedt

Lavkarbo jordbærkake

Jordbærkake uten mel og sukker, for deg som sverger til lavkarbo og alle andre som vil unngå karbohydratene.

Slik gjør du

Mal mandlene i en food processor/matmølle/blender, evt bruk mandelmel.

Pisk eggehviter og sukrin til blandingen er stiv. Rør mandlene forsiktig inn, så ikke eggehvitekremen faller sammen.

Stekes i kakeform på 160 grader nederst i ovnen, 35 minutter.

Fyll
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter, vri dem. Kok opp vannet og smelt de oppbløtte gelatinplatene i dette, tilsett sitronsaft. Ha i Fun-saften. Avkjøles til lunken.

Skill eggene og pisk plommene med sukrinmelis. Bland så egg/melis-blandingen oppi den avkjølte gelesaften, ikke omvendt.

Stivpisk fløten.

Stivpisk eggehvitene (ikke sammen med fløten).

Når geleblandingen begynner å tykne, blandes den inn i kremen.

Hakk 2/3 av jordbærene i små biter, og bland i kremen. Resten holder du av til pynt.

Vend inn stivpiskede eggehviter inn i kremen. Fyll fromasjen over den avkjølte mandelbunnen, pynt med jordbær på toppen. Drypp resten av geleen over jordbærene på toppen slik at kaka blir glassert.

Kilde: Signe Karin Hotvedt